המתכון הבא הוא מנה אסייתית מהירה, טבעונית וללא גלוטן, שמתאימה לארוחת ערב קלילה או תוספת לצד אורז, טופו או אטריות.
קרעו את פטריות הבלו אוייסטר לרצועות בידיים. אם יש גזע עבה – חתכו אותו לאורך.
חממו מחבת על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן שומשום וטגנו את השום והג'ינג'ר במשך כדקה.
הוסיפו את הפטריות למחבת. טגנו אותן תוך ערבוב כ-5–7 דקות עד שהן מצטמצמות ומשחימות קלות.
הוסיפו את רוטב הסויה וסירופ המייפל. המשיכו להקפיץ עד שהרוטב נספג והפטריות מבריקות.
הגישו את המוקפץ עם בצל ירוק ושומשום מעל. מעולה מעל אורז, נודלס, או לצד ירקות מאודים.
אם רוצים "טוויסט חריף" – הוסיפו כמה טיפות של שמן צ'ילי או פתיתי צ'ילי יבש לקראת סוף ההקפצה.